Islamic Widget

Iklan Nuffnang

Saturday, 17 September 2011

My IELTS is Over! Want Some IELTS Tips?

Bismillahirrahmanirrahim...


I'm feeling very gay right now because my IELTS has OVER!

repeat:

OVER!!!


haha...

The good thing is I feel that I've done it very well...

haha..... I'm not over-confident as this can convince me that I will get a good result, then, IF I failed, I will be very disappointed with myself.(نعوذ بالله من ذلك) So, take it as something that you will never be too confident.

After finished the writing part(last part), the invigilator ask me...

"How much do you need for your course?"

"I need Band 6.5 but I think I can score 7.5," I replied. (perasan hebat)

"I think your listening and reading part is ok. Now it just depend on your speaking and writing part," she told me.

"Ok."

What???! I assume that she want to tell me that i've done it well, 'I GUESS' la...

haha... Enough...

So there are a few tips to score for a higher band.. So, here it is....

HOW TO SCORE IN IELTS

1. Speak

You may do a public speaking. But it still ok if you just speak with your friends or family or teachers or lecturers. During the speaking test, don't feel nervous. The interviewer is a human just like you.

2. Listen

Just listen to songs or academic recordings and try to figure out each words that is pronounced. It will help you. If you miss the point during the exam, there's nothing you can do unless you left the answer blank or you may guess the answer based on the sentence. SOMETIMES it works. For better, listen to British accent recordings. This dirty accent is used in IELTS.

3. Read
This is quite hard for a person that hate reading. Just like me. You have no choice. You have to. There's another alternative. You may read the subtitle of a movie while watching and listening to the movie.
It's still ok if without the 3D effects...

4. Write


Write if you are very hardworking. I just write it for sake of my lecturer only.(استغفر الله العظيم) You may also type it.

5. Practice

CLICK HERE for practice...(mostly for practice)

and...

CLICK HERE for reference...(mostly for reference)

and...

CLICK HERE and HERE...(mostly for donation)





p/s:

IELTS is easier and less strict rather than MUET... (Miss Ili - IELTS lecturer who sat for MUET when she was in Form 6)


Alhamdulillah...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, 16 September 2011

WeirdLifeToday

Bismillahirrahmanirrahim...


Tanggal 16 September, banyak perkara pelik jadi kat aku. Aku tak tau nak cerita macam mana sebab benda pelik ni ada aku yang buat sendiri, ada yang jadi kat aku sendiri dan ada yang aku tak tau nak cerita macam mana. By the way,


1. The story starts from 00:00 am of 16 Sept la, means that last night. Hari ni cuti umum. Selalunya malam sebelum cuti, aku akan buat sesuatu dengan membuang masa kau sampai pagi buta. Tapi, yang peliknya semalam aku study!!! (bajet hardworking student la konon).

Gila la!

Kenapa aku study semalam?


Unexplainable..

2. Selalu tiap-tiap hari aku akan tidur sebelum pukul 2.31 pagi. Even hari yang ada kelas ataupun tak, aku akan tidur dalam pukul 2.30 la. Tapi semalam aku tidur at...
3:30 after meridian

yang peliknya sebab aku study...(bajet bagus lagi...)

3. Pagi ni aku bangun pukul 7.00 a.m. Lepas kalut2, then aku sembahyang subuh. Lepas tu, tiba-tiba aku rasa nak jogging... Haha... Pelik- pelik la...

Selalu aku akan tidur balik lepas subuh and bangun pukul 1.30petang. Haha...

Aku sarung stokin, pakai sweater exercise aku and pakai kasut. Turun tangga tingkat 19 kat Casa sampai Ground Floor... Best jugak.. lepas tu aku travel la...


line merah aku keluar, line biru aku balik...

Best jugak la... baru aku tau macam-macam. Rupa-rupanya tempat artis sign contract dengan producer apa semua dekat je dengan tempat aku...Metrowealth punya building aku jumpa...

4. Aku berlatih sketsa untuk jamuan hari raya kat Taylor's. Memang sah-sah la pelik sebab bukan aku dok buat tiap-tiap hari pun. Sekali seumur hidup kot..

5. Sebelum ni, aku dah pernah pergi ke masjid kat USJ 2. Tapi first time aku pergi, hujan waktu lepas sembahyang Jumaat tu hujan dan kami semua tunggu hujan reda, baru kami balik. Tapi hari ni hujan lebat sangat. Kami dah jalan separuh jalan.  Takkan nak patah balik? So, lari la dalam hujan. Lari pun no point la sebab memang dah basah lencun dah.

6. Memandangkan aku tak cukup tidur semalam, aku ingat nak tidur time khutbah, tapi aku tak terlena pun. yang peiknya, lepas habis sembahyang, time wirid dan baca doa, aku tertidur. mak aaiii.... tiba-tiba aku bangun orang dah nak blah dari masjid.

7. Sebelum pergi masjid, kami bercadang nak makan kat gerai makcik yag jual nasi kat masjid tu. tapi hari ni dia tak berniaga la pulak. So, makan kat Summit. Dalam keadaan basah lencun, kami masuk ke dalam Summit Mall dengan cool dan macho. Nak kisah apa kat orang. Normal la kalau basah kena hujan. Kalau kena hujan tapi tak basah, tu yang tak normal. Bear in mind that nobody know us and we also don't know anybody. So, just blind our eyes. cari punya cari, jumpa la kedai makan yang boleh tahan murah la sebab semua kedai kat Summit tu mahal nak arwah.

yang tu saja la kot yang aku rasa pelik hari ni.

lepas kuar Summit, kami pergi ke kedai perabot belakan summit tu. Awang(Hazim) saja- masuk buat macam nak beli perabot pulak. datang sorang cina tua tanya, "Nak cari apa?" Semua pakat2 beransur keluar. haha... malu gila...

maka berjalanlah kami balik ke Casa.

By the way, pasal khutbah Jumaat, tok khatib tu bagi ceramah sendiri. panjang nak mampus. pukul 2 lebih baru start sembahyang. Khutbah pasal Merdeka dan Hari Malaysia.

P/S: tips untuk berjaga malam... kawan aku suka guna...
MAI SECAWAN!

tapi aku suka guna...
BAK SEGANTANG!

hahaha...

kopi aku ni telah mempengaruhi housemate aku selepas aku bancuh menggunakan kaedah mak aku. 2+1/4 sudu besar gula campur 2 sudu teh(penuh) untuk 1 mug. masukkan air yang baru lepas dijerang. memang betul2 kaww!!! kalah kopi cap kapal api.

tapi aku still tak puas hati sebab rasa kopi yang mak aku bancuh lagi sedap. maybe sebab mak aku campur KASIH SAYANG dalam kopi tu kot.

setakat ni saja post kali ni...
-nak makan
-nak study sebab IELTS exam esok pagi
-nak basuh baju
-nak sembahyang isyak
-nak berlatih zapin

Alhamdulillah...


SELAMAT MARI MALAYSIA!!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, 10 September 2011

Simple Trigonometry Formula (Hexagon Alternative Formulas)

Bismillahirrahmanirrahim...


In this entry, I'm going to share about the trigonometric formula. During my secondary school, it is very hard to remember so many formula for trigonometric functions. Especially when it comes to proving the equality of an equation. So, my friend teach me about this formula. It is very easy to use. You can derive so many formula from what I will show you below in this entry. I named this method "Hexagon Alternative Formulas".




Before I start with the Hexagon Alternative Formulas, I want to recall about the most important thing in trigonometry. It is...



It is the "Soh Cah Toa Formula"


So let's move to the "Hexagon Alternative Formulas"


There are THREE way that we can interpret the hexagon.


1. Around the Hexagon (Quotient Identities)


Just remember the position of each trigonometry elements and you can derive formulas from this hexagon. the formulas that can be derived are as below...
For example: From the first hexagon, you want to search for cot Ɵ. First you must look for the next two elements after the element cot (by following the arrow) which is cosec and then sec. So the equation is the third equation on the left above. The first element after the searched element will be the nominator and the second will be the denominator.

2. Straight Line Formulas (Reciprocal Identities)
Just see the colour of the arrow and see the formulas.
Example: From the first hexagon, if you want to search the value of tan Ɵ, you must look at the red arrow. So, the formula is the third formula.


3. Triangle Formulas (Pythagorean Identities)
So just look at the coloured arrows and you can derive the equations by yourselves.




This Hexagon Alternative Formula helped me a lot in my SPM and even in my Calculus in Foundation in Science. I'm sharing this because this trigonometry things is very nonsense thing. In order to pass the test, just memorize it. Share this with your friends...


Alhamdulillah...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

I'm Crazy About These Three Music Videos!!!

First Song...


The way he would sacrifice for his lover and his voice is full with his feeling...




Second Song...


The soft rocker's voice...



and....

Third Song...



The whistling sound of his voice...



Everyday I have to 'eat' these three songs... You can hear it on hitz.fm radio...


p/s: Marry You by Bruno Mars is played at least 3 times in a day at hitz.fm radio...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hadiah istimewa!!!

Copyright © 2011 Syamim Harun