Islamic Widget

Iklan Nuffnang

Tuesday, 24 May 2011

Rezeki aku...

Bismillahirrahmanirrahim...

Mula2 yang ni...

                                                      (sila klik gambar untuk paparan besar)


Lepas aku apply untuk PILN (program ijazah luar negara) under scholarship MARA, aku dapat yang ni pulak...

                                                     (sila klik gambar untuk paparan besar)

lepas tu, aku dapat ni plak...



                                                    (sila klik gambar untuk paparan besar)

aku pun tak sangka boleh dapat. tapi alhamdulillah la. maybe ni rezeki aku. aku pun hairan dengan beberapa orang kawan aku yang dapat biasiswa, tapi depa tak pi. aku pun tak tau nak kata apa kat depa. ada yang dapat biasiswa JPA untuk ke Mesir, tapi dia tolak, dia pi matrikulasi. ada yang dapat biasiswa MARA, tapi tolak, dia pi USIM. Hairan betoi aku. tak pa la. mungkin depa ada sebab2 depa tertentu(husnudzon).{husnudzon=husnul hadi} hahaha...

nak dijadikan cerita, aku pun dapat jugak matrikulasi. Kolej Matrikulasi Kedah kat Changlun. memamg sah2 aku tak pi ke matrik sebab dah la nak kena skor pointer. pastu aku nak kena ulang alik ke changlun pulak lagi setahun. cemuh dah aku dok pi jalan tu. USIM pun aku dapat. aku dok bajet kalau tak dapat MARA, aku nak pi USIM tu la kat Nilai, Negeri Sembilan.

last2 aku dapat biasiswa MARA. apa lagi, sujud syukur la. memang hepi tak tau nak kata la. tak sangka betol. dengan english aku yang worst sekali. aku rasa aku buat Cambridge A-Level(CAL) kot sebab aku tengok kat website taylor's college, intake untuk buat CAL pada 27 Jun 2011. intake untuk Diploma IB (diploma International Baccalaureate) 4 Julai 2011. Canadian Pre-U (CPU) dan South Australian Matriculation (SAM) 18 Julai 2011. So aku boleh buat kesimpulan yang aku aka buat CAL kat Taylor's sebab intake aku pada 18 Jun. Senior aku ada la sorang dok kat taylor tu. dia undder biasiswa Sime Darby. aku ingat boleh la dia jadi tutor aku. tapi bulan september ni dia dah nak fly ke Manchester dah. yaya (elia-ex MRSM Kubang Pasu)kata kawan skolah rendah dia nama ira dok kat taylor jugak. tapi si ira tu masuk bulan 12 2010 lg. guna result trial, under Skim Pelajar Cemerlang(SPC). budak2 MRSM selalu kot dapat SPC ni. yaya kata ira tu pandai gila kot. budak MRSM Taiping almost all genius.

so, lepas ni aku akan cerita la sikit pasal interview MARA aku yang begitu pelik dan aku nak post jugak esei MARA aku tu. nak cerita jugak la sikit pasal interview MARA kat post ni. waktu sesi enterviewer tanya soalan tu, aku orang last jawab soalan. dia tanya 8 soalan. setiap sorang jawab 1 soalan. sapa nak jawab angkat tangan. dari soalan mula, aku tak angkat tangan pun. sampai kat soalan last, takkan aku tak nak jawab. aku pun angkat tangan dan jawab. ap soalan ang dia tanya, apa yang aku jawab, aku tak tau langsung. GABRA GILA!!! jawab pu tergagap2. english aku dah berkarat kot time tu. nasib ada ahli group aku yang tolong jugak. STOP! takut nanti jadi panjang cerita dan aku takdak idea nak tulis dalam post lain plak.

ALHAMDULILLAH...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 comments:

  1. tahniah... :)
    dah jdi follower nie..lau sudi nnti follow la sy blik...

    ReplyDelete
  2. congrat! :) best baca blog ni.. btw, sy skrg tgh tggu result spm .. cuak. >.<
    done following youuuuu . :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hadiah istimewa!!!

Copyright © 2011 Syamim Harun